Energie Actief Soest

Vanaf 1 december 2014 ben ik in opdracht van de gemeente Soest projectsecretaris van het burgerinitiatief Energie Actief Soest. Aan de hand van de projecten “Zuinig met Energie” (2015) en “Energie besparen is verleidelijk” (2016) ondersteun ik Energie Actief Soest bij de uitvoering van werkzaamheden.

Energie Actief Soest ziet urgentie en noodzaak voor energiebesparing en meer gebruik van duurzame energie. En realiseert zich dat niet alle huishoudens de tijd, kennis of aandacht hebben om hier zelfstandig stappen in te zetten. Daarom willen ze de drempel verlagen om met energiebesparing aan de slag te gaan.

De uitdaging is ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen worden geïnformeerd over en bewust gemaakt van de wenselijkheid en de aantrekkelijkheid van investeren in energiebesparing. Daarbij krijgen ze naast informatie ook handvatten aangereikt om deze informatie te vertalen naar actie. Daarbij zorgt de campagne ervoor dat ze:

  • voldoende toegang hebben tot kennis over en begrip van mogelijkheden, kosten en rendementen;
  • in hun portemonnee zo min mogelijk merken van aanpassingen in hun huis op langere termijn (redelijke terugverdientijd);
  • zo min mogelijk gedoe hebben bij het uitvoeren van de werkzaamheden in hun huis.